Book Your Free Session Now

Enter your email below and we'll contact you to arrange your free session

We process your personal data as stated in our Privacy Policy. You may withdraw your consent at any time by clicking the unsubscribe link at the bottom of any of our emails.

Close

Avem grija de mediu. Pentru generatiile de acum. Si pentru generatiile viitoare.

Suntem in continua crestere

Step 1

Din grija permanenta pentru mediu,  prelucram integral deseul tehnologic intern pe care il reintroducem in procesul de productie.

Lucram cu tehnologie moderna

Step 1

Pentru a suplimenta productia de granula reciclata, cumparam deseu de folie, balotat sau nebalotat, curat si sortat. Ne propunem sa reciclam lunar peste 40 de tone de deseu. 

Calitatea produselor este garantata

Step 1

Din productia interna de granula vindem regranulat de LDPE si HDPE.

Despre ecotaxa

Ecotaxa, dupa cum ii spune si numele, este o taxa de mediu care se percepe pentru toate tipurile de pungi de plastic, indiferent de forma sau grosimea lor. Aceasta taxa s-a majorat prin OUG nr. 50/2019 de la 0,1 lei  la 0,15 lei pe bucata. Incepand cu 1 ianuarie 2019 a fost interzisa si vanzarea pungilor subtiri si foarte subtiri de plastic cu maner.

Obligatia de a calcula si plati Ecotaxa de 0,15 lei/bucata catre Administratia Fondului pentru Mediu revine:

- producatorului, pentru pungile fabricate in Romania;

- importatorului, pentru pungile provenind din tari din afara Uniunii Europene;

- persoanei fizice sau juridice romane autorizate, care introduce pe piata nationala pungile provenind din tari membre ale Uniunii Europene.

Introducerea ecotaxei are ca scop principal reducerea consumului de pungi de plastic, pentru a diminua impactul negativ asupra mediului inconjurator.

Sunt exceptate de la plata alternativele ecologice (biodegradabile si compostabile), ca de exemplu produse din amidon sau celuloza.


Importanta maselor plastice la nivel mondial 

Industria materialelor plastice este in continua dezvoltare la nivel mondial, dupa cum arata datele prezentate in cel mai recent raport al Asociatiei Producatorilor de Materiale Plastice din Europa, “Plastics – The Facts 2018”.

Pentru a reduce impactul negativ asupra mediului inconjurator, producatorii europeni si-au stabilit si o serie de obiective ambitioase in privinta reciclarii pentru urmatorii ani:

  • din 2040, ambalajele din plastic ar urma sa fie reutilizate sau reciclate in intreaga Europa 

  • pana in 2030, rata de reciclare ar trebui sa fie deja de 60%.

Conform statisticilor prezentate de Plastics Europe, consumatorul principal de materiale plastice este industria ambalajelor (39,7%), urmata de constructii (19,8%) si de industria auto (10,1%). 

Topul este completat de industria electrotehnica si electronica (6,2%), bunurile de consum, cele de uz casnic si articole sportive (4,1%) și de sectorul agroalimentar (3,4%).

Cei mai mari consumatori de materiale plastice din Europa sunt in continuare: Germania (24,6%), Italia (14%), Franta (9,6%), Spania (7,7%), Marea Britanie (7,3%) și Polonia (6,5%). 

La nivel mondial Asia detine suprematia in industria materialelor plastice (realizeaza peste 50 % din productia mondiala), fiind urmata de Europa (18,5%) si America de Nord (17,7%).

Iata cum arata industria europeana a materialelor plastice exprimata in cifre:

  • Peste 1,5 milioane de oameni lucreaza in industria materialor plastice

  • 60,000 este numarul total al companiilor care activeaza in aceasta industrie

  • Cifra de afaceri la nivel european: 335 de miliarde de euro

  • Balanta comerciala in 2017 a fost de 17 miliarde de euro

Industria maselor plastice a contribuit cu 32,5 miliarde de euro la finantele publice europene si la bunastarea economica europeana

Aboneaza-te la newsletterul RN Plast si primesti:

10% Discount la prima comanda plasata + mostre de produse pentru a te convinge de calitatea lor

* Pentru a-ti putea trimite materialele promise te rugam sa bifezi si casuta alaturata. Emailul tau este in siguranta. Nu va fi instrainat sub nicio forma.

Copyright © RNPlast. Toate Drepturile Rezervate. Site realizat de Cristinne.ro